Deretter går det slag i slag.

Det er skolens skyld at det er faenskap i klasserommet. Og hvis min sønn får kjeft av læreren fordi han rappa til en i parallellklassen, så har jeg lært han en veldig grei setning han kan kvittere med til den forbanna hurpa av en pedagog. Sønn’ min pælmer jo ikke stoler etter folk, uten at det er god grunn til det. Uansett da. Nok et bevis på at skolen har svikta totalt. De hadde jo sånn kurs i 1. klasse. «MITT VALG», het det. Der de lærer om følelser av å se på bilder av sinte, glade og triste barn. Det holder ikke mål lenger vettu. Burde hatt det kurset i 2. klasse også. Ække rart kidsa blir gærne. Det er ikke så lett å skjønne hvis noen blir lei seg av å være den eneste i de tre parallellklassene som ikke blir bedt i bursdag. Det handler bare om å ta seg sammen.

En annen ting; Skal mitt barn gjøre lekser?! Er ikke det litt sånn 80-talls?! Herregud, alt ligger jo på nettet. Hva faen skjeeeer med skolen a?

Og nåde den SFO’en som serverer havregryn med sukker. Det er for mye sukker. Overalt. Hør, folkens! På tide med foreldremøte. Noen må sende et fedme-varsel til FAU. Hvem kan forresten ta et verv i FAU? Ikke jeg. Barnet mitt trenger ikke FAU. Vær litt moderne da. Bruk advokat.

Det er forresten kommunens og skolens skyld hvis det oppstår hærverk eller slagsmål uttafor Mækkærn. Det kunne vært løst for lengst, hvis bare kidsa slapp å ha nynorsk. Ikke rart de blir fucka i hue. Det må jo ut en plass. HALLO! HVOR ER POLITIKERNE?!

Apropos fucka. Jeg får jo ikke lest saken om knivepisoden på SB.no heller. Jævla betalingsmur. Lokalavisa kan da for pokker tilby oss som bor i her, nyheter uten at vi skal måtte punge ut for det også.

Men dere. Vi må ta tak i den utrolige urettferdigheten i idrettslaget. Er det bare jeg som har lagt merke til at Maja får lov til å skåre mål i hver kamp?! Mens Anette alltid blir satt i forsvar. Jeg og mange med meg syns han pappa-treneren burde få en oppstrammer. Ja, sånn går det når du baserer ting på frivillighet. Amatør!

For ikke snakke om teatergruppa. En gang ble det foreldremøte fordi ei datter ikke hadde fått solo. For å si det sånn. Instruktøren hadde ikke peiling på hvordan dette skulle gjøres. Fuck bachelorgrad. Enig.

Koster det 600 spenn for at sønnen min skal delta på skolerevy i 8 måneder?! Da er vel mat inkludert?! Og en hettegenser med navnet på? Og gratisbilletter til oss foreldre og søskna? Jeg håper de foreldrene i styret har fått med seg at det er dyrtid. Fader ass, lånet på Audien har økt med 3000 spenn i måneden. By the way. Blir det satt av tid til å gjøre lekser under øvelsene, med egen leksehjelp?

Men du. Den nyoppstarta juniorklubben. Supert altså. Men vi syns det er for få voksne til stede. «Det går faktisk ikke an», fikk jeg beskjed om av et knippe hylekor-foreldre som kom på døra mi for å klage på tilbudet en gjeng idioter av noen frivillige hadde dratt i gang. Kunne ikke vært mer enig.

Hvorfor kan du ikke bare bli med og hjelpe til du også, spør noen fra tid til annen. «Jeg har fulltidsjobb, jeg skjønner du». Det er en egen rase. Vi som jobber. Vi kan jo ikke ha frivillige verv. Skjønn det da. Når skal jeg få brukt hytta om jeg skal møte opp to lørdager i året på sånn bunad, eller hva de kaller det?! Også for å vaske? Altså. Lei inn et vaskebyrå. Herregud, så lite oppfinnsomme. Det styret burde vært kasta.

Men jeg skjønner godt farens irritasjon da dattera på 14 ble sur fordi han ikke ville komme inn og se på kulturhuset hun hadde pussa opp. Han kom for å hente for faen. Ikke for å få en masete rundtur på stedet hvor jentungen bruker 3-4 kvelder i uka. Hun får jo ikke betalt engang. Derfor sier jeg til sønnen min; Kom deg vekk hvis noen spør deg om å hjelpe til. Du veit faen ikke når du må betale kontingent også.

Vent litt, Syver ringer. Sønn min. «Skal dere øve helt til 21.00? Må jeg ut å hente så seint på en tirsdag?! Midt i hverdagen? Jammen, kan du ikke spørre om du kan sitte på med mora til Einar? Ho er jo der hver gang alikkavæl». Djeeeeesus!

Du får en lykkefølelse av å være en del av noe større enn deg sjæl, er det noen som hevder. Jeg dævver.

Nei, se å få ansatt ordentlige lærere, få inn et digert SWAT-team med PPT, BUPA, barnevern, miljøarbeidere og helsesøstre. Ellers sier jeg i fra til fylkesmann. Bare ikke kom og krev noe over skatteseddelen. Det her får faen i meg politikerne bare fikse. Ikke rart fødselsraten går ned her i landet.