Rundt påsketider kjørte Kurbadhagen en gjettekonkurranse hvor venner av «Hagan» på Facebook kunne gjette seg fram til neste artist på plakaten til sommeren.

Du skal få slippe å gjette – eller google: Svaret er Katrina fra Katrina & The Waves.

Katrinas etternavn er det kanskje ikke så mange som går rundt og husker på. Leskanich er født «over dammen», men flyttet i ung alder til England hvor hun i 1983 ble frontfigur og vokalist i nevnte band, et av britenes mest populære band på 80-tallet.

Hennes karrière tok for fullt av da bandet i 1985 ga ut hitsingelen «Walking on Sunshine», som fortsatt er en av de mest spilte sommerlåtene på radio og TV gjennom tidene. Artisten vant i 1997 Eurovision Song Contest med låta Love Shine a Light sammen med bandet sitt. Men i 1999 forlot Katrina bandet sitt for å satse videre på en solokarrière.

Hagefestivalen i fellesferien

For alle dem som tilbringer sommeren hjemme i Sandefjord, og sikkert også for mange tilreisende, er Hagefestivalen blitt et begrep. Det dreier seg om variert musikk, lave skuldre og festivalstemning en helg i ferien.

– Hagefestivalen i Kurbadhagen er i år midt i fellesferien, og vi har booket internasjonale Katrina til å avslutte det hele. Det blir vel ikke mer sommervibber enn festival utendørs i hyggelige omgivelser, sier Ida smilende.

Hun forteller at resten av programmet til festivalen den 13. juli er rett rundt hjørnet, men at billettene kan kjøpes allerede fra klokken 12.00 fredag.

Sommerprogrammet tar form

Allerede 17. mai pleier bord og benker å stå ute med puter og pledd til forbipasserende utepilstørste og våryre sandefjordinger. Men i skrivende stund er det Medborgarna sammen med Knut Kaspers orkester som er førstemann på utescenen 21. juni. 22. juni står Abba tribute på plakaten. Helgen etter er det Stig Brenner på fredagen samt Timbuktu på lørdag.

Det er holdt av plass til en humorfestival fra 3. til 4. juli – men der er det foreløpig ikke salg på billetter.

Videre går det slag i slag med: Silje Nergaard, Trang Fødsel og Zimmermann, Oslo Ess og Valentourettes, Trygve Skaug med band, 80- og 90-tallsfest samt CCCowboys (27. juli). 31. august spiller Ingrid Saga og Jane Potter, 1. september er det bandet Sweetheart og 16. september spiller Torgeir Waldemar, men da er trolig dette innendørs.