(Nettavisen) På full fart inn i den stille uken, kan det være verdifulle tusenlapper å spare på å lese videre.

– Boliglånsrenten har bikket seks prosent for mange kunder, men mange kan få lavere rente i et bankmarked med økt kamp om kundene, sier markedssjef Sindre Noss hos Renteradar til Nettavisen.

– Hvor lenge er det siden renten i snitt lå så høyt?

– Det er ikke siden 2007/2008, så nå er det rift om kundene, sier Noss til Nettavisen.

Han sier videre at du glatt kan spare 10.000 kroner i året ved å forhandle på renten eller flytte boliglånet. Aldersgruppen mellom 34 og 50 kan i snitt spare hele 13.500 kroner i året, sier Noss.

Gresset er grønnere på andre siden

Ja – ifølge ham kan fire av fem få lavere rente ved å bytte bank.

– Bankene setter renten individuelt mot boliglånskundene. Mange har høyere renter enn de burde ha. Det er altså bedre tilbud der ute.

Så – hvis du kan avsette noen minutter fra å smøre ski og slikke sol, er anbefalingen å orientere seg i bankmarkedet og ringe egen bank:

– Fortell banken om hvor mye bedre avtale du kan få hos en konkurrent, så vil banken mest sannsynlig svare med å senke renten, sier Noss.

Vi gjør oppmerksom på at Amedia, som eier Nettavisen, har en eierandel i tjenesten Renteradar.

Satte ned renten

Det aller beste tilbudet får du nok likevel ved å bytte bank, sier Noss.

I skrivende stund har Landkreditt Bank de laveste rentene mot mange kunder etter at de satte ned renteheving.

Spørsmålet nå er om flere banker nå følger etter.

Nettbanken til Sbanken legges ned fra og med 27. mars som følge av at banken er blitt overtatt av DNB. Der skapt mye harme og bevegelser i markedet, noe Nettavisen også har skrevet om tidligere.

– Det at Sbankens kunder mister tilgang til nettbanken og at det er mye usikkerhet til den nye appen, har gjort at mange kunder er misfornøyd med DNB, sier Noss.