– Ny kuldebølge er på vei. Det er høy sannsynlighet for en ny runde med svært lave temperaturer i store deler av landet neste uke, skriver Meteorologisk institutt på Twitter/X tirsdag ettermiddag.

Det begynner å bli en stund siden sist det ble registrert plussgrader i Sandefjord. Ved målestasjonen i Melsomvik må man tilbake til 22. desember sist det skjedde, og da var det kun 0,7 grader.

De siste dagene har det vært bitende kaldt i kommunen vår. Flere steder har det blitt registrert temperaturer under 30 kuldegrader, og i Stokke våknet en familie opp til mer enn 40 kuldegrader i helga.

LES OGSÅ: Varsler væromslag: – Blir sannsynligvis plussgrader

Mandag kunne MET opplyse om at mildere vær er i vente denne uka. Men gleden ser altså ut til å bli kortvarig.

– I områdene som får lavest temperatur, kan det faktisk bli ned mot 30 minusgrader. Dette er fremdeles en uke unna, så vi følger med, skriver MET.

Også for Sandefjords del ser det ut til å bli ganske så kjølig fra og med kommende mandag. Da varsles det ned mot 12 «blå», før det skal bli ned i 15 utover i uka.

Det samme ser ut til å være status for Andebu. Men dersom du bor i Stokke, må du forberede deg på enda litt kjøligere vær. Der varsles det om 16–17 kuldegrader.