By the Ponds Flemming Hoffmann Tveitan har tidligere fortalt om «husbandet» i Bugårdsparken.

– Allstars består av et knippe profesjonell musikk med bakgrunn fra Sandefjord. I front står Hans Mathisen med sin gitar.

Med seg har Mathisen, John William Haugland på gitar, Kristian Grude på bass, Morten Reppesgård på tangenter og Bjørn Sæther på trommer. I tillegg blir det en blåserrekke, der publikum blant andre får høre, Petter Wettre på saksofon.

To vokalister hver dag

På musikkfestivalens åpningsdag kommer Lise Mæland. Hun er fra Sandefjord og har kunstnernavnet MELIS.

– Publikum kan vente seg en eggende blanding av 80-tallets synthsound med sløye R&B-referanser. Sammen med Melis ' unike stemmeklang og særpreg, får vi en uimotståelig pakke musikk, som By the Pond Allstars kommer til å bre utover Bugårdsparken på en nydelig måte, sier Tveitan.

Gus Polden kommer også. Han er sønn av profesjonelle musikkere og startet sin karriere i svært ung alder.

– Gitaristen, komponisten og vokalisten Polden har konservatorium-utdanning fra Danmark i ryggsekken, og har samarbeidet med en rekke artister, før han i 2021 bestemte seg for å stå på egne ben som artist, forteller Tveitan, som er festivalens kommunikasjonsansvarlig.

Døpenavnet til artisten er, August Stubø. Fra scenen kan publikum forvente en musikalsk historiefortelling innpakket i flytende og deilig lyttevennlig format.

Hurlen og Saga på torsdagen

Det er nesten 30 år siden Arne Hurlen fikk sitt store gjennombrudd med Postgirobygget. Med tusenvis av konserter i ryggsekken og mer enn 700.000 solgte album og millioner av strømminger, har Hurlens sanger for lengst blitt folkeeie. Låter som «Bohemen leve» og «Idyll» skaper gjenkjennelse og godstemning fra første tone. Hver bidige gjeng. På festivalen i Sandefjord er Postgirobygget byttet ut med musikk i By the Pond Allstars og vi kan glede oss til å oppleve en Arne Hurlen i en helt ny og forrykende innpakning, står det i en pressemelding til avisa.

– Jeg elsker en hitkavalkade uten sidestykke i norsk populærmusikkhistorie. Ispedd en og annen evergreen, sier Hurlen om konserten i Sandefjord.

Samme dag vil også publikum få høre sandefjordingen, Ingrid Saga.

– Hun er et herlig og friskt tilskudd til musikkfeltet i Norge. Etter flere år utenlands, først som student ved Berklee College of Music i Boston og senere via opphold i Paris, New York og Los Angeles, er Ingrid tilbake i Norge og i ferd med å ettertrykkelig etablere seg som artist, forteller Tveitan.

Ingrid er kjent for å spille musikk innenfor ulike sjangre, men har sine røtter i jazzen og den såkalte singer-songwriter-tradisjonen.

– Mathisen og bandet har funnet fram til en god miks mellom nye og fremadstormende artister og det erfarne og folkekjære. Tre av artistene er også spennende, lokale navn, sier Tveitan.