INNSENDT: Dette er en innsendt lesersak, skrevet av en ekstern bidragsyter.

Andebukoret er tilknyttet Andebu bo- og behandlingssenter (BBS), og blant korsangerne finner vi beboere på Andebu BBS, pårørende, ansatte, frivillige, samt noen som bor på Møylandsenteret. Koret, med sine rundt 25 sangere, øver annenhver onsdag på Andebu BBS, og ledes av musikkterapeut Therese Midtgaard Jensen som er ansatt ved sykehjemmet.

Sammen med koret var en gruppe elever fra syvendeklasse ved Andebu skole, og Sølvi Abrahamsen, som hadde med seg selvskrevne dikt fra oppveksten i Kodal på 40- og 50-tallet. Organist Andreas Ringstad trakterte for anledningen pianoet, og frivillige bidro med lydteknikk og annet. Sammen skapte det store koret mye god musikk og stor glede blant både tilhørere og koret selv.

På konserten fikk vi høre kjente og kjære sanger som «Bedre og bedre dag for dag» og «De nære ting», der publikum gjerne sang med. I anledning årstiden hadde koret med seg et egenlaget «Vårpotpourri» bestående av snutter av kjente vårsanger, der «Alle fugler» var den som virkelig fikk hele salen til å synge med. En mindre kjent, men vakker vise var «Regnværsdag i november» som, ifølge korlederen, ikke egentlig handler om november, men om året som går og om å «gripe sjansen når den bys». Også et av Sølvis dikt handlet om dette. Mellom sangene leste hun dikt som ga gjenklang i forsamlingen; her var det mye gjenkjennbart for mange.

Korlederen sa at dette koret helst synger sanger av håp, med optimisme og glede, noe som ble understreket med konsertens to siste sanger: Jahn Teigens «Optimist» og Wenche Myhres «Vi lever». Vi fikk høre noen svært imponerende soloer av jenter fra skolen, og koret sang av full hals.

Konserten ble en fin opplevelse både musikalsk og sosialt. Andebukorets neste konsert er på Andebu BBS i juni, og kanskje blir det en ny tur ned til Møylandsenteret til høsten. Velkommen på konsert ved en senere anledning!

«Jeg vil male dagen lys, gripe sjansen når den bys.Tro på lystseilas på fjorden, tro på frøet nedi jorden.Heng november opp på snoren!Jeg vil male dagen lys!»

Siste vers av «Regnværsdag i november», originaltekst på dansk av Ebba Munk.