Etter en kald vår, har sommeren for alvor meldt sin ankomst i juni. Og de siste dagene har det gradvis blitt varmere og varmere.

I Sandefjord kommune var det onsdag lokale variasjoner på hvor varmt det var, men varmest var det litt innover i landet:

  • I Andebu ved Gravdal målestasjon var det 28,5 grader på det varmeste i 14-15-tiden. Først etter at klokka bikket 22.00 på kvelden, sank temperaturen under 20 grader. I 4-tiden i natt var det 10,4 grader.
  • Ved målestasjonen i Melsom i Stokke, ble det målt 27,6 grader litt utpå ettermiddagen.
  • På Torp i Sandefjord var det litt kjøligere med 26,6 grader. Her var minimumstemperaturen 15,5 grader i natt.

Men om du synes gårsdagen eller dagen i dag var for varm, så blir det enda litt varmere i morgen.

Ifølge Yr.no ventes det i natt tropenatt i Sandefjord, og både i Stokke, Andebu og Sandefjord meldes det om at det fredag ettermiddag blir 31 grader.

Langtidsvarslet viser ellers at det er mer sol og varme i vente, men temperaturen vil falle ned mot 24–25 grader i neste uke.

Så langt i juni er det ikke registrert nedbør ved målestasjonen i Melsomvik, men langtidsvarslet viser at det kan komme litt regn.

(saken fortsetter under bildet)

Det varme været og mangelen på nedbør førte til at Sandefjord kommune tidligere i denne uka strammet inn vanningsrestriksjonene ytterligere.

Det er også verdt å nevne at tørken har ført til at det som kjent er stor skogbrannfare ute, og at all bruk av ild i naturen nå er forbudt.