(Østlands-Posten)

Mange har søndag fått erfare hvor skummelt det kan være med underkjølt regn. Men det er kanskje flest bilister med solide vinterdekk da.

Og før alle advarslene kom om vanskelige forhold søndag, tok Inger Kristine Grønvold med seg kaffekoppen og tok på seg sine aller kjæreste tøfler litt før klokka ni. Litt, eller kanskje ekstra, slitte får man si.

Hun var godt fornøyd med jobben hun hadde gjort, og alt hadde gått bra du hun var barnevakt for en fireåring fra lørdag til søndag.

Men så gikk det altså skikkelig galt.

– Jeg trodde jo bare det var vått på steintrappa, men så var det is, gitt. Jeg gikk jo rett på ryggen og ned på sekunder. Tøflene sto ikke igjen, skratter Grønvold.

–Det var forferdelig vondt, og jeg mistet pusten helt.

Les også

Etter å ha tapt flere budrunder fikk de endelig tak i sommerdrømmen – midt på vinteren

Verste fallet noen gang

Driveren Av Smak av Stavern har kjørt en del alpint tidligere, og har vært med på både et og annet knall og fall.

Men dette tar egentlig kaka.

– Dette er det verste fallet jeg noen gang har vært borti. Men erfaringen min er at hvis du detter og slår deg, kav deg opp igjen og gå lenge. Dette var så vondt at jeg tenkte at jeg ikke kunne ligge lenge. Jeg kom meg opp og gikk rundt i tre kvarter. Og så fikk jeg god trøst av verdens skjønneste fireåring, og da gikk det bra.

Etter hvert hadde de to en avtale om å besøke Rush trampolinepark, og mens fireåringen hoppet og spratt, holdt barnevakten seg klokelig litt mer jordnært på bakken.

Fant det på video

Søndag kveld er ikke ryggen god for restaurantdriveren, og hun er både blå og grønn på både legg og hofte.

– Det blir nok verre i morgen også, vi får se hvordan det går da. Nå har jeg lært at det ikke er så lurt å gå ut med slitte tøfler. Det er til og med hull i dem, men det er de som er best å gå med, jeg klarer ikke å kaste dem, heller!

Og så, om ikke det var nok med det litt flaue fallet det kanskje hadde vært best å dysse litt ned: Huseieren hadde overvåkingskamera i hagen, og søndag ettermiddag kunne alle få se det den litt utradisjonelle passeringen av glatt trapp, mens kaffekoppen og kaffe forsvant i alle retninger ...

Likevel er hun ikke mer selvhøytidelig enn at hun også la den ut på sosiale medier med kommentaren «I dag var ikke kaffen god». Og kommentarene strømmer inn til den uheldige barnevakten som ble «bambi på isen».

Trolig er det en video som kunne ha blitt en skikkelig god hit i ulike sosiale medier og kanaler.

– Foreldrene fikk seg en skikkelig latter de også, samtidig som de fikk vondt av meg. Jeg ler jo nå, man må jo det, men det var stygt, altså, humrer Inger Kristine Grønvold.