Det nærmer seg sesongstart på fotballarenaene over hele byen, også for barne- og ungdomsfotballen, og i en tid da veldig mange kjenner på litt strammere økonomi, er Fevang blant dem som har tar et hjelpende grep. De har kuttet kontingenten – der både medlemsavgift og treningsavgift inngår – til 500 kroner for alle til og med ti år, mens den er satt til 800 kroner for dem til og med 13.

De gir samtidig 500 kroner i avslag for studenter som spiller på A-laget, slik at de må ut med 1.700 kroner denne sesongen.

– Vi har forholdsvis god økonomi i Fevang, og synes ikke dette er tiden for å legge oss opp med penger «på bok». Vi hører stadig om folk som har dårlig råd, og da vil vi gjøre vårt. Penger skal ikke stoppe noen fra å spille fotball, sier Frode Michelsen, styreleder i Fevang Fotball.

Spent på mottakelsen

Han forteller at de vil prøve ut dette med lavere kontingent de kommende to årene, og er spent på hvordan det blir mottatt. Han håper det er til glede for dem som allerede spiller i klubben, samtidig som det kanskje vil få flere til å begynne.

– Kanskje dette bidrar til å inkludere enda flere barn, sier han.

På Fevang ligger anlegget til klubben like ved barneskolen. De har belyst kunstgressbane og også gressbane. Vinterstid benytter barnelagene gymsalen på skolen til trening.

– Vi har et flott anlegg og plass til langt flere spillere enn vi har i dag. Vi håper selvsagt at lave kostnader kan friste enda flere til å begynne, sier han.

Klubben har i dag sammensatte lag for årsklassene fem, seks og syv år både på gutte- og jentesiden. I tillegg har de lag for G10 og G12/13, samt seniorlag.

Én dugnadshelg

Klubbens lag deltar på cuper i nærområdet gjennom sesongen, cuper der påmeldingsavgiften dekkes av klubben.

– Vi gjør det vi kan for at fotball skal være for alle, at ingen skal stå utenfor. Og om noen har problemer med kontingenten vi har satt, skal vi nok finne en løsning på det også, sier han.

Michelsen er samtidig klar på at lave kostnader ikke betyr det samme som at foreldrene blir pålagt ekstra mange dugnader.

– Nei, vi har veldig få dugnader i fotballgruppa. Det er kun Sandarcup-helgen, hvor vi har en del av arrangementet her på Fevang. Da trenger vi vakter. Ellers er det ett kakesalg i året, sier han.

Sandefjords Blad har tidligere skrevet om Andebu Fotball, som i 2021 fjernet treningsavgiften for alle til og med 10 år.