PCFF har konkludert med at prosessen med forsoning mellom nasjoner er en forutsetning for å oppnå varig fred. Organisasjonen bruker alle tilgjengelige ressurser innen utdanning, folkemøter og media for å spre disse ideene.

PCFF historie. For 30 år siden ble den 19 år gamle israelske soldaten Arik Frankenthal kidnappet og drept av Hamas. For å ta et oppgjør med tapet slo Ariks far Yitzhat Frankenthal seg sammen med flere andre familier i samme situasjon og grunnla Parents Circle Families Forum i 1995. 3 år senere i 1998 holdt gruppen sine første møter med palestinske familier i Gaza og på Vestbredden.

Utmerkelser til PCFF (Wikipedia).

2007. Solidars Silver Rose Award, utdelt av Solidar, Bryssel, Belgia.

2008.Goldberg IIE Award prisen, utdelt av Institute of International Education, The American Center, Jerusalem.

2008. Martha prisen for toleranse og demokratiske verdier, gitt av Arab House og Sefarad Israel huset.

2008. Common Ground Prisen, gitt av Canadian Embassy, Washington DC.

2009. Three Cultures fo Peace and Dialogue, gitt av Foundation of the Mediterranean Sea, Spain.

2010. Gandhi Foundation International Peace Award.

2010. Gullmedaljen for fremragende tjeneste innen internasjonal forståelse og forsoning, gitt av Tyskland ved Angela Merkel.

2010. Den internasjonale solidaritetsprisen, gitt av Internasjonal Filmfestival Sevilla, Spania.

Det som glimrer med sitt fravær er den viktigste av alle, Nobels Fredspris. Nobels Fredspris som vikelig blir lagt merke til, også politisk, som et forsonende element i konflikter verden over.

PCFF formål. Å påvirke offentligheten og de politiske beslutningstakere til å velge forsoning og fredens vei fremfor vold og krig.

PCFF oppbyggning. PCFF er registrert som en ideel organisasjon, profesjonelt administrert av et felles israelsk-palestinsk styre. som oprerer fra 2 kontorer, palestinske fra Beit Jala og israelske fra Ramat Efal.

The Parents Circle inviterer alle som har mistet familiemedlem på grunn av konflikten til å bli med. Sammen skal de forhidre med sorg og å fremme dialog, toleranse, forsoning og fred.

De er ikke ufarlig å være medlem av The Parents Circle, de er i faresonen både fra egne og motstandere. Yitzak Rabin, som mottok Nobels Fredspris i 1994 sammen med Yasir Arafat og Shimon Peres, ble myrdet av en jødisk nasjonalist på grunn av sin propalestinske holdning.

The Parents Circle er en verdig kandidat til Nobels Fredpris.

Forslagsstillere og Nobelkomiteen kan ikke ha vært ukjente med The Peoples Circle som har fått svært mange utmerkelser gjennom mange år. Nobelkomiteen har et ansvar både ved å gi og å unnlate å gi Fredsprisen til organisasjoner som The Peoples Circle. Ved ikke å gi Fredprisen blir det sendt ut et signal som kan nedvurdere både betydning og innsats til fredsorganisasjoner.