Spørsmålet er muligens på sin plass, men jeg tillater meg å stille Ulrichsen følgende spørsmål: Hvem er lokalavisen til for, egentlig? Og hvilke kriterier legger avisen til grunn for å avgjøre hva som skal publiseres i avisen og hva skal ikke?

Jeg har gleden og privilegiet å være med og drifte Sandefjord Demenskor som ble etablert vinteren 2023. Det er blitt et fantastisk fellesskap med mye humør, nye vennskap og mye moro blant både sangere, pårørende og frivillige. Med andre ord – det er helse i hver tone og hvert blikk! Vi er da også tilknyttet Nasjonalforeningen for Folkehelsen ved vårt samarbeid med Sandefjord Demensforening.

Vi har opplevd utrolig givervilje og støtte fra lokale bedrifter, private og Sandefjord kommune og utrettelig innsats fra pårørende og frivillige.

Onsdag 24. april skal det være vårkonsert i Harmonie, forestillingen er et samarbeid mellom Torsketruten, Danseglede og Demenskoret, forestillingen er nærmest utsolgt. Det skyldes innsats fra mange som har kontaktet ulike aktører i Sandefjord om på ulike måter å støtte eller kommunisere at forestillingen finner sted.

Men ved henvendelse til Sandefjords Blad fikk vi negativ respons. Vi spurte om avisen ville gi en forhåndsomtale av det som helt sikkert blir en god opplevelse for alle som er til stede, men nei, det ønsket ikke Sandefjords Blad å gjøre.

Jeg antar at langt de fleste av både aktører på scenen og blant publikum (undertegnede inkludert) betaler abonnement på Sandefjords Blad, for de har dessverre ingen konkurrenter. Men min opplevelse er at avisens holdning overfor lesere og abonnenter er ubehagelig arrogant.

Jeg imøteser svaret fra Ulrichsen.

Les også

Vårens vakreste eventyr