I leserbrevet forklarer Halle at landbruket skal tilpasse seg og opprettholde produksjonen på tross av ytre påvirkninger, bidra til beredskap og selvforsyning, biologisk mangfold og miljømessig balanse. Vel og bra, men det blir det lite troverdig når hun hopper bukk over arealbruken. For å klare oppgavene Halle ser på som viktige, må bøndene ha jord å dyrke mat på.

I både fylkesting og kommunestyrer opplever vi dessverre at Halles parti, i arealsaker, konstant stemmer for å ta i bruk landbruksjord til alle mulige formål. Med knapt flertall klarte opposisjonen sammen med utbryter fra Venstre og Krf å redde dyrkbar mark på Borgeskogen. Fylkesordføreren var selv på talerstolen og argumenterte for at andre næringer enn landbruket burde få ta i bruk matjorda. Høyre har stemt for den gigantiske brua fra Nøtterøy som vil rasere 74 dekar dyrkbar mark på fastlandssida. SV har ikke gitt opp å redde matjorda og naturmangfoldet og håper at Stortinget ser alvoret i situasjonen og stopper prosjektet.

Les også

Høyre vil styrke norsk matproduksjon

Ved Torp, Søndre Kullerød, har Høyre sammen med Frp gått inn for detaljregulering for å utvide næringsparken. Også her vil matjord på hele 27 dekar gå tapt.

Høyre sa også ja til detaljregulering i forbindelse med Fornøyelsesparken ved E18 mellom Sandefjord og Larvik. Et prosjekt som vil legge beslag på et LNF-område på 570 mål med stort potensial for matproduksjon.

I Sandefjord klarte partiet Høyre, sammen med AP, å plassere ny storskole på Vesterøya, midt ute på et jorde. Det er barneskolene Ormestad, Framnes og Vesterøy som blir slått sammen til en storskole. Hvis nå Høyre har tenkt å snu og nå begynne å verne landbruksnæringen ved å legge om sin arealpolitikk, ja så velkommen etter. Men, vi tror det ikke før vi ser det.