Jeg var selv utsatt for en slik ulykke. I min case gikk jeg bare av bussen og plutselig lå jeg på bakken. Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd. Men jeg hadde snublet i en sparkesykkel uten å se den. Og det skjedde så fort. Heldigvis kom to sterke personer meg raskt til unnsetning. Jeg børstet av meg og fortsatte med å gjøre det jeg skulle. Men denne hendelsen satt i meg langt tid. Det var vondt lenge.

Les også

Nå begynner den tida på året da jeg håper jeg ikke tar livet av dine barn

Det er så meningsløst at man kan sette fra seg disse køretøyene hvor som helst. Det gir en fleksibilitet og popularitet blant brukerne. Men det kommer med en kostnad. Alle vi fotgjengere, unge og eldre, for dem som er ute å triller barnevogn, for alle med nedsatt førlighet, krykker, rullator etc, det er de som betaler prisen.

Til sammen er vi mange som må passe godt på, for ikke å bli kvestet av en sparkesykkel som suser forbi eller som ligger på fortauet. Dette kommer i tillegg til de farer disse syklene er for andre kjøretøy. Selv har jeg vendt meg til å stoppe opp og snu meg, for å se om alt er klart, før jeg tar et skritt til siden. Jeg flytter på sparkesykler som står idiotisk parkert, for at en med rullator, barnevogn, eller jeg selv skal ha mulighet til å passere. Burde ikke våre politikere ta grep?